diumenge, 24 de gener de 2010

9 Trobada de Vela Llatina i Barques Clàssiques.

Diada del Poble de Menorca
Sant Antoni 2010
Port de Ciutadella

Avui ha tingut lloc la primera trobada que organitzem Amics de la Mar de Menorca i ha comptat amb la participació de nou bots i llaüts aparellat amb vela llatina.
Hem de destacar l’assistència del nostre llaüt declarat bé d’interès cultural, el “Besitos”, que d’aquí unes setmanes entrarà a l’avarador per fer el seu manteniment anual i preparar-lo pels cursos de vela llatina que organitzarem el mes de març i les trobades de vela llatina i barques clàssiques de la primavera i estiu.


Llaüt "Besitos"


També hem d’esmentar la presència de les dues darreres embarcacions que hem restaurat al nostre taller del “Rentador” del port de Ciutadella, el bot “Estel” i el llaüt “Es Torn”, així com el bot “San Fernando”, construït l’any 1892, una de les poques barques que ha navegat en tres segles diferents.Llaüt "Es Torn" i bot "Estel"Bot "San Fernando"
Les altres embarcacions, el llaüt “Apolo” i els bots “Jamma”, “Reina de los Mares”, “Orsay” i “Tritón”, també han lluït les seves veles triangulars per la badia de Ciutadella.
Bots "Tritón" i "Reina de los Mares"
Llaüt "Apolo"La pròxima trobada serà el mes de juliol al port de Fornells i acabarem a mitjan setembre al port d’Addaia.

Us passem un enllaç al Diari Menorca on podeu veure una sèrie de fotos de la navagada:


http://www.menorca.info/032959/novena/trobada/vela/llatina/barques/clssiques/port/ciutadella