dimecres, 26 d’octubre de 2016

50 ANIVERSARI DELS LLAÜTS BESITOS I MARIA GLÒRIA (2)

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la festa pels 50 anys dels llaüts Besitos i Maria Glòria, tot dos construïts a Ciutadella l'any 1966 pels mestres d'Aixa Joan Cerdà i Jesús Melis.


El divendres 28 a la caseta de Comandància del port de Ciutadella es van projectar el vídeo "Feines de restauració del llaüt Besitos" d'Anyorança Vídeos, "Botadura del Gloria" d'Agustí Sintes i vàries fotos de la recupareció del llaüt Besitos.
Mentre s'anaven projectant les fotos, varis voluntaris que van participar en la restauració de l'embarcació van comentar algunes feines i anècdotes del procés.
Després en van donar uns records als fills dels dos mestres d'aixa d'aquets llaüts, als antics armadors, als voluntarris de la restauració i als actuals patrons.Record que es va donar als participants.

A l'esquerra Sigfrid Bernal, president d'Amics de la Mar de Menorca, al centre Àngel Melis i al seu costat Gabriel Cerdà, fills dels mestres d'Aixa que van construir els llaüts.

El dissabte 29, a les 10h es va sortir a navegar amb els llaüts Besitos, Maria Glòria, i altres embarcacions que les van voler acompanyar.
En acabar la navegada, hi va haver el dinar de les tripulacions.