dimecres, 21 de gener de 2015

14 TROBADA DE VELA LLATINA I BARQUES CLÀSSIQUES


Diumenge passat, 18 de gener, va tenir lloc a Ciutadella la 14 Trobada de Vela Llatina i Barques Clàssiques, activitat emmarcada dins els actes organitzats per la Conselleria d’Esports del Consell Insular de Menorca per celebrar la Diada del Poble de Menorca.
Després de dos anys de no poder sortir a navegar fora de port pel mal temps, enguany, amb un dia assolellat i un ventet de migjorn a ponent, es va poder sortir a fer la navegada dins la badia, entre cala'n Blanes i s'Aigua Dolça.
Hi van participar onze barques, deu de les quals van navegar a la vela: els llaüts Besitos, Caparruda, Apolo, es Torn, Llibertat i Alicia, tots ells amb vela llatina, tret del Caparruda que arborava cranca i floc, i els bots María y Antonio, Estel, San Fernando i Orsay, que van navegar amb el corresponent aparell de vela de martell.
El llaüt María Gloria, salvat al seu dia del desballestament, va acompanyar, amb motor, les barques de vela.
A les 9:30 del matí les barques es van trobar al voltant de la Caseta de Comandància, a la riba nord de port. A les 10 hi va haver reunió de patrons i distribució de tripulacions i, a les 10:30, les barques van fer rumb cap a la boca del port per tal de començar la navegada. Les barques van maniobrar per la badia amb bon vent i bona mar fins la 1 del mig dia.
Una volta en terra, a la 1:30 les tripulacions i acompanyants es van trobar al Club Nàutic de Ciutadella, on els va rebre el Conseller d'Esports i Joventut Juan José Pons Morales.
Tot seguit es va pujar al menjador es va tenir lloc el tradicional dinar de germanor, al qual van assistir 46 persones entre tripulacions i altres socis. Després del dinar es va entrega als participants d’un petit obsequi, donat pel Consell Insular de Menorca i es va acomiadar els assistents.