dimecres, 19 de desembre de 2012

A LA MEMÒRIA DE TONI ALEMANY

Avui ens ha arribat la notícia del vostre traspàs després d’una vida llarga de quasi nou dècades.
Ens vam conèixer fa més d’una vintena d’anys navegant pel port de Maó. Vostè a l’arjau governava el seu llaüt amb fermesa i serenitat, virtuts que ens intentava inculcar als seus aprenents de navegants de vela llatina.Amb el temps mai no vam perdre el contacte i sempre tenia una estona per venir-nos a veure a Ciutadella.

El recordarem sortint-nos camí amb el seu llaüt “Spica” a la vela, més enllà de l’illa d’en Colom, quan veníem a romandre a ca seva, as Grau, fent la volta a Menorca. A les trobades de barques clàssiques de Fornells i Maó amb el llaüt “Sant Antoni” aparellat amb tres veles. Quan ens contava les aventures de les navegades per riu Ebre amb la seva barca. Quan el primer dia que vam començar la restauració del llaüt “Besitos” va ser el primer en donar una mà d’ajuda.


El recordarem. El tindrem en la nostra memòria.
Gràcies patró.

1 comentari:

joan veciana ha dit...

jo en vaig compartir navegació amb el toni alemany per l´ebre (navegant per la zona de faiò) i també una travessa en el sant antoni des de sant carles de la ràpita fins al port de penyiscola.....encara recordo ara l´entrada a vela al port de penyíscola......un gran mariner i una gran persona el toni
Et trobarem a faltar

joan veciana