dimecres, 18 de gener del 2012

BARQUES AMARRADES AL PORT DE CIUTADELLA

18-1-2012
Amb la nova reordenació del port de Ciutadella, després de la sortida dels vaixells de línia al dic exterior, Amics de la Mar ha proposat a les administracions que s'amarrin les barques per tipologia, usos i eslores iguals. Per això ha proposat que els bots i llaüts estiguin tots junts, així com estan en altres ports. Apuntaven que el seu amarratge sigui a la riba nord, entre la caseta de Comandància i el pont, lloc on moltes d’aquestes embarcacions ja hi estan amarrades des de fa anys. El que es tracta és d’ajuntar-les segons la seva eslora. Així es tindria un petit museu flotant amb les embarcacions tradicionals. Al seu costat les embarcacions de pesca que confereixen el caràcter mariner al port, i en el centre la caseta de Comandància amb el llaüt “Besitos” abarloat.




Amb aquesta petita actuació es milloraria la imatge plàstica del port de Ciutadella i seria un focus d’atenció turística.
Dia 15 de gener, durant l'11a Trobada de Vela llatina i Barques Clàssiques de la Diada del Poble de Menorca hem pogut, per unes hores, fer aquest somni realitat. Esperam que finalment en la reordenació sigui per sempre.