dissabte, 9 de juliol del 2011

23 a TROBADA DE BARQUES CLÀSSIQUES DE MENORCA

9-07-2011

Dia 8 de juliol va començar la 23a Trobada de Barques Clàssiques de Menorca a Fornells.
A les 20 hores, a la casa del Contramestre, Adolf Sintes va donar la interessant conferència "Patrimoni marítim, patrimoni etnològic". Sintes, autor del llibre "Mestres d'aixa menorquins, de la tèquina al bergantí", és un col·laborador habitual als mitjans de comunicació amb artícles referents al patrimoni, etnologia i oficis antics.


El públic assistent va poder gaudir dels acurats estudis sobre els mestres d'aixa de Menorca i les seves aportacions a la tecnologia naval.


En acabar la seva disertació es va establir un interessant col·loqui entre els nombrosos assistents.

El matí del dissabte 9 de juliol es van rebre les barques que faltaven. Degut a l'entrada de nord del dia anterior algunes embracacions de Mallorca, Ciutadella, Addaia i Maó no van poder assistir a la trobada.
A la tarda, després de la reunió de patrons es sortí a navagar. Amb un bon vent de llevant, vàries barques van haver de fer un ris o posar el floc i la mitjana.
A poc a poc el vent anava mancat i es navegà fins el fosquet.










El vespre, as Vivers, va acabar la jornada amb la fritada de peix acompanyat de les cançons marineres i tradicionals cantades per les mateixes tripulacions.


El matí del diumenge 10 de juliol es tornà a sortir a navegar amb un bon ventet i la mar plana.


Per acabar la jornada es va fer el dinar i lliurament de records de la trobada al restaurant ses Salines.

3 comentaris:

Joan Bonet i Nadal ha dit...

Molt bona trobada la d'aquest any, llàstima qu'el vent de dissapte no deixàs navegar algunes barques emblemàtiques, barlovent, bellisimo, la fina etc.
Bona fritada de peix i cantada d'havaneres i cançons de les dues illes, guitarres i xeremies, tamborino i fabiol, l'acordió de n'Abel i la insustituible veu de na Joana Pons varen fer una nit llarga i entrenyable.La logistica millorada, bona organizatció i moltes rialles.
El diumenge bona navegada i un gran dinar a un lloc que serà dificil oblidar.
Enhorabona i aviam si l'any que vé tenim més barques d'afora de l'illa, no saben el que es perden!
Salut i bones navegades pel que queda d'estiu.

Anònim ha dit...

BRANDÓ, confia navegar a Fornells el 2012; si tot va bé durem un nou tripulant/-A...!!!!

AINA

Ramon Pieres ha dit...

Hola amics!!!! sa veritat és que ha estat una trobada molt bona i interessant. En es fet de que es pot apreciar ses diferents embarcacions i en un mateix espai.
Molt oportú per apendre coses noves, tot i a dir que no puc comparar amb altres torbades, ja que ha estat sa meva primera.
Esper tornar a repetir
Bon vent!