diumenge, 15 de maig de 2011

1a TROBADA DE VELA LLATINA DE CALA GALDANA

1a TROBADA DE VELA LLATINA DE CALA GALDANA
14 i 15 de maig de 2011

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc la “1a Trobada de Vela Llatina de Cala Galdana” organitzada per Amics de la Mar de Menorca.
En total han participat deu bots i llaüts aparellats amb les típiques veles llatines vinguts de diferents ports de Menorca.
A les nou i mitja del matí de dissabte els bots i llaüts del port de Ciutadella sortien de port rumb a Cala Galdana amb poc vent i mar plana i arribaren al seu destí a migdia.A Cala Galdana els esperava el bot “Estel”, apadrinat per un grup de socis de Ferreries, embarcació que fa uns anys es va restaurar i té el seu amarratge al Riu de Cala Galdana.
Després del dinar de les tripulacions, a les 16’30 va tenir lloc la primera sortida a navegar. Els fotògrafs del fotoclub F/Llum de Ferreries que seguien la trobada i el nombrós públic que es va interessar amb l’esdeveniment van poder embarcar-se amb els petits bots i gaudir d’una navegació tranquil•la durant una hora i mitja. A les 18 hores va tenir lloc la segona sortida.A les 20’30 hores l’ajuntament tenia preparada una actuació del grup folklòric Aires del barranc d’Algendar. La ballada es va fer a la mateixa platja.
Per acabar la jornada va tenir lloc el sopar de les tripulacions.
El diumenge es va despertar molt ennuvolat, plujós i amb una bona tramuntanada. L’organització, després de la reunió de patrons, va decidir suspendre els diferents actes del dia i deixar les barques al Riu de cala Galdana fins poder anar cadascú al seu port.
A més del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries, patrocinadors de la trobada, hem d’agrair a l’Associació d’Amics del Riu de Cala Galdana l’esforç realitzat aquest dies per deixar-nos amarrar les barques al seu port; a l’empresa de lloguer d’embarcacions Fornells Rent per deixar les seves barques als fotògrafs que seguien l’esdeveniment, al Fotoclub F/Llum per l’organització de la jornada fotogràfica de la trobada de barques i a l’hotel Audax per proveir de pic-nics per a les tripulacions.