dijous, 28 d’octubre de 2010

ENS HAN CEDIT LA CASETA DE COMANDÀNCIA DEL PORT DE CIUTADELLA

La comissió de govern de l’ajuntament de Ciutadella ens ha cedit fins l’agost de 2012 la caseta de comandància del port.
A partir d’avui ja podem dur a terme les nostres activitats en un lloc digne, la caseta de l'antic Pòsit de Pescadors de Ciutadella (o casa de Comandància), immoble emblemàtic del port i patrimoni històric de la ciutat. Al seu costat l'amarrador del nostre llaüt Besitos, declarat BIC (Bé d'Interès Cultural)


La cessió en precari d’aquest immoble no ha estat un procés senzill ni curt en el temps, ha dut setze anys de reclamacions, moltes gestions i maldecaps.
Però sempre hem cregut que un dia o l’altra s’escoltarien les nostres raons i arguments.
Dia 13 juliol 1994 vam fer la primera sol•licitud a la "Dirección General de Infraestructuras del Ministerio de Defensa", sol•licitud que va ser denegada degut a problemes registrals de l’immoble.
Una volta solucionats els esmentats problemes i cedida la caseta del pòsit al Govern de les Illes Balears, dia 20 setembre 1996 vam demanar a la Conselleria d'Ordenació del Territori i Medi Ambient (responsable en aquell temps dels ports de les Illes Balears) la cessió d'ús, però tampoc se'ns la va cedí.
Dia 3 de desembre de 2002 vam tornar demanar la cessió de dita caseta amb tot un pla d’activitats: museu de la mar i aula d’escola de vela llatina. Han passat quasi vuit anys no se’ns ha contestat.
Dia 2 de febrer de 2010 es va tornar demanar, però tampoc s’obtingué resposta.
No va ser fins que la regidoria de cultura va recolzar la nostra proposta quan l’ens públic Ports de les Illes Balears va cedir la caseta a l’Ajuntament de Ciutadella per a usos de la mar i la pesca.

 
Des de la nostra associació volem agrair a Ports de les Illes Balears, a la regidora de Cultura i a l’Alcaldessa de Ciutadella, la seva aposta per la valoració i recuperació del patrimoni marítim menorquí, objectiu fonamental d’Amics de la Mar de Menorca, i que aquest suport continuï perquè, no hem d’oblidar que els primers responsables de la conservació de tot patrimoni són les administracions públiques.

6 comentaris:

LA MAR ha dit...

Preciós !!!.....enhorabona!

Nicator ha dit...

Des de Mallorca, enhorabona per la vostra feina i per la implicació de l'administració (Ajuntament de Ciutadella i Ports de les Illes Balears).
M'agradaria que aquest fet servis d'exemple per dinamitzar el sector de la Marina Tradicional.
Enhorabona una vegada més.
Biel Rosselló

Anònim ha dit...

Felicitats!!!! ja era hora que l'esforç i la constáncia haigui tingut la seva recompensa. M'en al-legro moltissim !!!

Joan Pons Alzina ha dit...

Tots els ciutadellencs hem de celebrar-ho. És una molt bona notícia. La més sincera enhorabona.
Ignor si el conveni permetrà intervenir a l'edificació. Si així fos, seria una gran pensada treure el balcó existent (que no crec que sigui massa difícil perquè és un afegit superposat) per recuperar l'escaleta en pedra que tenia d'origen. El balcó es va fer a darreries de la dècada de 1980 o a inicis de 1990 i hi ha moltes fotografies de la comandància amb l'escaleta que permeten comprovar que l'obra del balcó va ser un desencert per desproporcionat.
Sigui com sigui, moltes felicitats
Joan Pons Alzina

Alzina barca museu ha dit...

Aquests grans èxits donen forces a tots els que lluitam pel patrimoni marítim per a seguir en la nostra difícil tasca.
Els Amics del Museu Marítim s'afegeixen en felicitar-vos per aquest important fet.

BERMAXO ha dit...

Genial ...recordar saludos