dimarts, 20 d’abril de 2010

Trobada del Port d'Alcúdia

Amics de la Mar de Menorca participen a la “4a Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Vela Llatina” al Port d’Alcúdia. 16, 17 i 18 d'abril.

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc la “4a Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Vela Llatina” al Port d’Alcúdia, organitzada per l’Associació Cultural Amics de n’Agustina.

N’Agustina és un llaüt de quasi vuit mestres, construït a Alcúdia a les drassanes Domingo, Es Curret. Aquesta barca va ser recuperada per aquesta associació. És un cas semblant al llaüt “Besitos” d’Amics de la Mar de Menorca, declarat BIC.


La trobada de barques clàssiques està emmarcada dins els actes de la Mostra Nàutica i la Fira de la Sípia que organitza des de fa cinc anys l’ajuntament d’Alcúdia.


Amics de la Mar de Menorca, sempre ha donat suport a aquest esdeveniment nàutic i ha participat cada any amb una mostra d’embarcacions tradicionals de llenya dels diferents ports de l’illa aparellades amb veles llatines.


Enguany han participat tres barques, dues propietat de l’associació i restaurades per socis que las van apadrinar. Són el bot “Estel”, amarrat al riu de Cala Galdana i el llaüt “Es Torn” de Ciutadella. La tercera embarcació és el bot “San Fernando”, construït l’any 1892, d’Onofre Torrent. Bot que ha navegat en tres segles diferents.


Hem de destacar, també, la presència del llaüt menorquí “Ríete” de Diego Huguet, actualment resident a Mallorca, barca construïda pel seu pare el mestre d’aixa Miquel Huguet.