dissabte, 30 d’abril del 2011

VISITA A L'ILLA D'EN PINTO I PEDRERA DE ROBADONES

Un grup de socis d'Amics de la Mar de Menorca ha visitat avui 30 d'abril les instal·lacions de l'Illa d'en Pinto, a la base naval del port de Maó, i la Pedrera de Roabadones.
A l'Illa d'en Pinto els Amics de la Mar Port de Maó estan fent una gran feina de recuperació de les instal·lacions i, a la vegada, aprofiten la infrastuctura per a restaurar i fer el manteniment dels bots i llaüts dels socis.







A la pedrera de Robadones es guarden unes setanta embarcacions de tipologia diferent, aparells, veles i estris navals.




dilluns, 11 d’abril del 2011

5a TROBADA D'EMBARCACIONS TRADICIONALS DE VELA LLATINA

Els dies 9 i 10 d'abril ha tingut lloc la trobada de barques del Moll d'Alcúdia.
Amics de la Mar de Menorca hi hem participat amb tres bots: San Fernando (bot construït l'any 1892), Estel i Llatina.

(Participació menorquina)

El dissabte matí, després d'aclarir les barques es va donar la sortida i vam navegar per la badia.

 





Totes les tripulacions van dinar damunt la coberta del llaüt Balear del Consell Insular de Mallorca.
A la tarda, en David Oliver, exdirector de la revista de patrioni marítim "Mardemars", va presentar el seu llibre "La mar quotidiana: cartes d'un pescador".
El diumenge també es va sortir a navegar fins el migdia, es van posar les barques sobre els remolcs i a les cinc agafàvem el vaixell d'ISCOMAR cap a Ciutadella.








Un cap de setmana ben intens.
Volem agrair a l'Associació Cultural Amics de n'Agustina, organitzadiora de la trobada, les atencions rebudes durant l'encontre. A ISCOMAR (patrocinador de la trobada) les gestions pel transport de les embarcacions i tripulacions dels bots. Al Consell Insular de Menorca pel lot de productes menorquins per degustar les tripulacions durant la trobada. També al Club Alcudiamar i la Capitania Marítima del Port d'Alcúdia per facilitar-nos la infraestructura per avarar les embarcions i els llocs d'amarratge de totes les barques participants juntes en un lloc rellevant del port. A l'Ajuntament d'Alcúdia, i en especial la regidoria de Cultura, per totes les atencions i gestions que van fer perquè les nostres embarcacions poguessin participar, un any més, a la Trobada del Moll d'Alcúdia.

dimecres, 6 d’abril del 2011

VÍDEO DE LA 10a TROBADA DE VELA LLATINA DE LA DIADA DE MENORCA

En Joan Allés, Enyorança Vídeos, va enregistrar aquestes precioses imatges durant la trobada de vela llatina.
Ara ho ha publicat al servidor vimeo.com (http://vimeo.com/22025399)


Vela llatina, Ciutadella from Enyorança Vídeos on Vimeo.

Gràcies Joan per la teva dedicació i gràcies també a l'assocaciació Enyorança Vídeos per la feina documental tan ben feta.

dissabte, 2 d’abril del 2011

CURS D'INTRODUCCIÓ A LA VELA LLATINA

Aquest cap de setmana ha acabat el curs de vela llatina.
El curs s'ha impartit al port de Ciutadella, a la caseta de Comandància, lloc on està amarrat el nostre llaüt Besitos, el qual ha servit per sortir a navegar i practicar les maniobres.




En total han sigut dos dies de classes teòriques, els divendres 25 de març i 1 d'abril; i dues classes pràctiques, el divendres 26 de març, a l'amarrador del llaüt Besitos, practicant les maniobres amb el vaixell amarrat; i el dissabte 2 d'abril, sortint a navegar per la badia i realitzant les maniobres que s'havien après a la teoria.




 

Esperam que els vint-i-un assistents al curset hagin disfrutat de la navegació.

(Part dels matriculats al curset)