divendres, 29 de juliol del 2016

CURSOS DE VELA LLATINA 2016

Aquest estiu hem programat dos cursos de vela llatina amb el nostre llaüt "Besitos", un d'iniciació i un altre d'aprofunciment.


CURS D’INICIACIÓ  
10 i 11 d’agost de 10 a 13’30h
Obert a tota la població   

 CURS D’ARPOFUNDIMENT
18 i 19 d’agost de 10 a 13´30h
Sols per a socis d’Amics de la  Mar de Menorca

Les classes les imnpartirà Sigfrid Bernal a la caseta de Comandància del port de Ciutadella i a bord del llaüt "Besitos" declarat BIC (Bé d'Interès Cultural)

Els dos cursos són gratuïts perèvia inscripció    velallatinamenorca@gmail.com    699332400  

divendres, 15 de juliol del 2016

28 TROBADA DE BARQUES CLÀSSIQUES DE MENORCA (2)

El passat cap de setmana, dies 8, 9 i 10 de juliol, ha tingut lloc al port de Fornells la 28 Trobada de Barques.

El divendres de bon matí un grup de bots i llaüts van començar a fer la travessia des del port de Ciutadella fins Fornells. Després de fondejar a Pregonda, van arribar a Fornells al migdia. Allà ja els esperava "Sa Rata", el sardinal de n'Emili Armengol que havia arribat el dijous des de Catalunya i el llaüt "Nostra Illa" vingut des d'Alcúdia amb quatre tripulants de l'associació "Amics de n'Agustina"


A les 20h al castell de Sant Antoni, n'Emili Armengol ens va contar la la història del seu llaüt: "Sa Rata, vida i miracles". Un relat plè d'annècdotes curioses d'aquest sardinal que ha solcat durant molt d'anys la mar Mediterrània en cerca de trobades i regates de vela llatina i, sobre tot, d'amics i companys que s'estimen la mar i la seva gent.

El dissabte matí ja van començar a arribar altres embarcacions de l'associació Amics de la Mar Port-Maó i el "Besitos" des de Ciutadella.

Al capvespre, amb totes les barques ja amarrades a port, es va fer la reunió de patros, es decidí fer un recorregut marcat amb dues boies i a les 16'30 les barques van sortir a navegar per la badia fins al fosquet.








A les 21, a la pèrgola des Vivers, va tenir llloc la fritada de peix i la cantada de cançons marineres entre els membres de les tripulacions i molts socis vinguts per terra. La festa continuà fins ben entrada la nit amb bon humor i alegria.

El diumenge es tornà sortir a navegar, sense vent i molta calor. Molts patrons van decidir  aferrar més prest les veles i aprofitar la bonança per donar-se un bany.

A les 13'30, al restaurant de ses Salines va tenir lloc la cloenda de la trobada amb una bona paella i l'entrega dels recods, un gravat d'Aldina Colombo, sòcia de d'Amics de la Mar de Menorca.

Durant el dinar, en Llorenç Taltavull, patró del bot Jamma, va entregar a l'associació el póster de la primera Trobada de Barques Classiques. Póster que guardava gelosament com a record de la seva primera participació en una trobada.

Després de dinar, algunes embarcacions van seguir navegant cap al seu port i altres van partir el dilluns al matí.

Com sempre, la trobada de Fornells ha estat el punt d'encontre dels bots i llaüts clàssics de Menorca i el retrobament de companys de navegació i amics, i sobre tot, el retrobament amb els patrons que ens han mostrat l'estela de la navegació tradicional i ara, per motius d'edat, ja surten poc a navegar.


Gràcies a tots per assistir a la Trobada.

http://menorca.info/menorca/local/2016/580114/romanticisme-mar.html